Black de Mikkeller

Sempre que decideixo beure’m una Mikkeller és una sorpresa saber que em trobaré. Sens dubte el caràcter innovador d’aquesta cervesera danesa és sempre una sacsejada sensorial en tota regla. Aquesta vegada he anat a per una cervesa atrevida, la Black, una imperial stout de 17,5%Vol.

Abocant la cervesa de textura oliosa de color cafè, es comença a fer una bona capa d’escuma marró fosc molt consistent. Els olors son dolços e intensos, cafè, cacau, regalèssia… Al primer tast, una allau torrencial d’alcohol m’inunda la boca, el líquid es una mica untuós, la carbonatació suau i una desorbitada amargor astringent deixa percebre un regust a cacau, entra dolça, passant a sec per acabar en amarg, pel meu gust la amargor final tapa el seu potencial. Indubtablement és una cervesa d’hivern, quasi un reconstituent ja que aporta un enorme quantitat de calories. Ideal per prendre després d’una bona jornada d’alpinisme hivernal. Escalfa ràpid. La sensació per fer un símil es com entrar en un riu glaçat al mes de març.

Mikkeller black blog

Aquesta entrada s'ha publicat en Tastos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari